OHRA Inboedelverzekering: wat is verzekerd?

Inboedel is alles wat niet vast zit aan uw huis, zoals uw kast, televisie, laptop of smartphone. Ook tuinmeubelen vallen onder uw inboedel. U kunt kiezen uit twee dekkingen: basis of All Risk. Hieronder leest u wat er wel en niet verzekerd is.

Keuze uit twee dekkingen

Basisdekking
Met onze basisdekking zijn uw spullen in uw woning goed verzekerd tegen diefstal en schade na onder andere storm, brand en inbraak. U bent bijvoorbeeld verzekerd voor de schade aan uw bankstel door brand of waterschade aan uw zwevende parketvloer. 

Heeft u voor 31 mei 2015 een OHRA Inboedelverzekering afgesloten? Per 31 mei 2015 hebben wij onze inboedelverzekering vernieuwd. De dekking Extra Uitgebreid heet nu Basis. Bekijk alle verschillen.

All Risk dekking
Met de All Risk dekking bent u voor hetzelfde verzekerd als bij de basisdekking. Naast diefstal en schade aan uw inboedel bent u met de All Risk dekking ook verzekerd als u óf een van uw gezinsleden per ongeluk zelf schade veroorzaakt aan uw spullen. Bijvoorbeeld wanneer u water over uw laptop morst. Of u struikelt en stoot daardoor een vaas om. Maar ook schade aan uw spullen door plotselinge en onverwachte gebeurtenissen. Bijvoorbeeld wanneer er door trillingen van verkeer een kristalbeeldje van een schap valt.

Wilt u in één oogopslag zien wat wel en niet is verzekerd? Bekijk dan het dekkingsoverzicht [PDF].

Verschil basis en All Risk

Hieronder staat in een overzicht wat met welke dekking wordt vergoed.

Wat ontvangt u bij schade aan uw inboedel?

Zijn uw spullen te herstellen, dan krijgt u de herstelkosten vergoed. Is de schade onherstelbaar? Dan krijgt u in de meeste gevallen de nieuwwaarde vergoed. De nieuwwaarde is het bedrag dat u betaalt om de spullen nieuw te kopen. Soms vergoeden we de dagwaarde in plaats van de nieuwwaarde. De dagwaarde is het bedrag dat uw spullen op dat moment waard zijn.

Maximumvergoeding voor bijzondere inboedel

Voor een aantal spullen geldt een maximum bedrag waarvoor u verzekerd bent en geldt geen waardegarantie. Bekijk het overzicht voor het maximum bedrag.

Wat is niet verzekerd?

Schade aan uw spullen door:

  • slijtage en slecht onderhoud van uw spullen;
  • waterschade omdat het raam nog open stond;
  • natuurgeweld, zoals een aardbeving.

Bekijk de polisvoorwaarden voor een volledig overzicht van wat wel en niet verzekerd is. 

Eigen risico

U heeft een eigen risico van € 150,-. Wanneer u gebruik maakt van onze Direct Schade Herstel service heeft u maar € 75,- eigen risico. Bij stormschade aan huurdersbelang (schuttingen of schuren) heeft u een eigen risico van € 225,- per gebeurtenis.

Korting op uw inboedelverzekering

Een korting van 15 procent op uw premie? Dat kan als uw huis goed beveiligd is. U moet dan in het bezit zijn van een geldig certificaat. Lees meer over premiekorting bij inbraakpreventie.

Extra dekkingen

Uw inboedelverzekering kunt u zelf aanvullen met extra dekkingen, zoals de dekking Glas of Buiten het huis. Zo stelt u uw ideale inboedelverzekering samen. Bekijk welke extra dekkingen interessant voor u zijn.