Medische kosten voor uw huisdier verzekerd

Veel baasjes nemen hun hond of kat mee op vakantie. Ook dan kan uw huisdier ziek worden of gewond raken.

Verzekerd op vakantie

Gaat u langer dan één nacht de grens over met uw huisdier en gebeurt er iets onverwachts waardoor uw huisdier direct medische hulp nodig heeft? Met de module reis van de OHRA Huisdierenverzekering bent u in deze situaties verzekerd. Al vanaf
€ 3,- per maand zijn de medische kosten op vakantie verzekerd tot € 1.000,- per jaar. In alle landen in Europa geldt deze dekking. Ook op de Canarische Eilanden, de Azoren, Madeira en de Baltische Staten.

Welke kosten worden vergoed?

Heeft uw huisdier een ongeluk gehad of wordt hij plotseling ernstig ziek? Dan is behandeling direct noodzakelijk. Dat geldt ook voor alle overige gevallen waarin uitstel van behandeling niet verantwoord is voor de gezondheid van uw huisdier. Dit beoordeelt de dierenarts die u in het buitenland bezoekt. Is de behandeling bij de buitenlandse dierenarts duurder dan diezelfde behandeling bij een dierenarts in Nederland? De huisdierenverzekering vergoedt dan alleen het Nederlandse tarief. De eigen bijdrage die u betaalt bij een medische behandeling, geldt ook voor de module reis.  

Welke kosten worden niet vergoed?

Besluit u uw huisdier mee op vakantie te nemen terwijl uw huisdier al klachten heeft? Als u tijdens uw vakantie plotseling naar de dierenarts moet vanwege die klacht, vallen die medische kosten niet onder de dekking. Neem voor vertrek contact op met uw dierenarts als u twijfelt of het wel verstandig is om uw huisdier mee te nemen op vakantie.

Langer verblijf in het buitenland?
Om in aanmerking te komen voor een vergoeding vanuit de module reis, mag uw huisdier niet langer dan zestig dagen achter elkaar in het buitenland verblijven.

Weer thuis na een behandeling in het buitenland

Vaak heeft uw huisdier even de tijd nodig om er weer helemaal bovenop te komen. Het is natuurlijk afhankelijk van de aandoening, maar het is altijd aan te raden om bij thuiskomst even naar uw eigen dierenarts te gaan.

Kosten buitenlandse dierenarts declareren

Zorg dat u een rekening en een patiëntenkaart in het Engels, Duits of Nederlands meekrijgt van de buitenlandse dierenarts. Hierop moet staan welke behandeling uw huisdier heeft gehad. Ook eventuele medicijnen moeten daarop vermeld worden. Bij thuiskomst kunt u uw rekening eenvoudig online declareren.

Heeft u al een huisdierenverzekering bij OHRA?

Het is belangrijk dat u de module reis toevoegt aan uw huisdierenverzekering op het moment dat u uw huisdier verzekert. Uw verzekering uitbreiden met de module reis op het moment dat u al op vakantie bent is niet mogelijk.

Overstappen naar OHRA?

Is uw huisdier al verzekerd, maar wilt u graag een huisdierenverzekering bij OHRA afsluiten? Dat kan. U heeft een opzegtermijn van een maand bij uw huidige verzekeraar vanaf het moment dat u een jaar verzekerd bent geweest. Als uw huidige huisdierenverzekering afloopt, kunt u direct een OHRA Huisdierenverzekering aanvragen. Bereken de premie voor uw hond of kat.