De premie en de kosten

Voor de huisdierenverzekering betaalt u elke maand een scherpe premie. De vergoeding van de dierenartskosten betalen we binnen vijf werkdagen.

Hoe bepaalt OHRA de premie?

De hoogte van uw premie hangt af van:

  • het ras of de kruising; 
  • het gewicht; 
  • de leeftijd.

Waaruit bestaat de premie?

De assurantiebelasting van 21 procent is al in de premie verwerkt.

Leeftijdstoeslag
Hoe ouder uw huisdier is, hoe groter de kans op gezondheidsklachten. Daarop passen we elk jaar de premie aan. De verhoging is elk jaar ongeveer vier procent en neemt gedurende de leeftijd van uw huisdier geleidelijk toe.

Elk huisdier een eigen polis
Elke hond of kat krijgt een eigen polis. Er geldt geen korting op de premie als u meer dan één hond of kat bij ons verzekert.

Via automatische incasso betalen

De premie voor de huisdierenverzekering betaalt u elke maand via een automatische incasso. Zo bent u er zeker van dat u de premie op tijd betaalt.

Wanneer geen premie meer?

U betaalt premie zolang uw huisdierenverzekering loopt. Wanneer uw huisdier overlijdt of als uw huisdier een andere eigenaar krijgt, stopt de dierenverzekering direct. Als u de verzekering opzegt om een andere reden, betaalt u geen premie meer vanaf het eerste moment dat u de dierenverzekering stop kunt zetten. Dat is de einddatum van uw verzekeringscontract.

Rekening dierenarts declareren

Een rekening van de dierenarts declareert u eenvoudig online. Wij verwerken uw declaratie binnen vijf werkdagen en keren de vergoeding rechtstreeks aan u uit.

Vooraf toestemming

Is het totaalbedrag van de behandeling meer dan € 500,-? Vraag dan voordat de behandeling plaatsvindt, eerst toestemming aan OHRA. Dat is nodig om een vergoeding te krijgen. 

Spoedeisende behandeling
Gaat het om een spoedeisende behandeling die duurder is dan € 500,-? Dan hoeft u dit natuurlijk niet vooraf te melden. Declareer wel direct na de behandeling de kosten van de spoedeisende behandeling via de online declaratietool. OHRA neemt daarna contact met u op met het verzoek de volledige patiëntenkaart van uw huisdier per e-mail of post toe te sturen.