Waar moet ik op letten?

Wanneer u uw hond of kat bij OHRA verzekert, is het belangrijk dat u op de hoogte bent van de volgende onderwerpen.

Welke huisdieren kunt u bij OHRA verzekeren?

Alle rassen honden en katten zijn welkom. Ook een kruising tussen rassen is bij ons gewoon te verzekeren. Een OHRA Huisdierenverzekering kunt u afsluiten tot aan het moment dat uw huisdier de leeftijd van zeven jaar bereikt. Wordt uw huisdier zeven jaar en is hij al bij OHRA verzekerd? Geen probleem, de verzekering loopt dan gewoon door.

Kies zelf de looptijd

Bij OHRA kiest u zelf wat de looptijd is van de huisdierenverzekering; voor een jaar of voor vier jaar. Bij een looptijd van vier jaar krijgt u een korting op de premie van acht procent. De module aanvullend inclusief sterilisatie/castratie heeft altijd een looptijd van vier jaar. Dat geldt dan ook voor het ziektekostenpakket dat u daarbij kiest.

Vragen over de gezondheid

Als u een verzekering voor uw hond of kat aanvraagt, stellen wij u een aantal vragen over de gezondheid van uw huisdier. Bekende klachten of aandoeningen die al door een dierenarts zijn vastgesteld, kunt u niet verzekeren. Als uw huisdier in de toekomst behandeld moet worden voor die aandoening, dan ontvangt u geen vergoeding voor die medische kosten.

Elk huisdier een identificatiechip

Om voor vergoeding in aanmerking te komen, is het bij de OHRA Huisdierenverzekering verplicht dat uw hond of kat een identificatiechip heeft. Uw huisdier hoeft nog niet gechipt te zijn op het moment dat u de huisdierenverzekering afsluit. Bij het eerstvolgende bezoek aan de dierenarts laat u de chip aanbrengen bij uw hond of kat.

Vergoeding
OHRA vergoedt de kosten van deze eenvoudige ingreep. U betaalt hiervoor wel de standaard eigen bijdrage van twintig procent. Het consult waarin de dierenarts alleen de identificatiechip plaatst, valt niet onder de dekking van de huisdierenverzekering. Als u het consult combineert met een andere klacht, dan krijgt u de kosten van het consult wel vergoed.

Bedenktijd

U heeft altijd veertien dagen bedenktijd als u een huisdierenverzekering afsluit. Vanaf het moment dat u de polis ontvangt, kunt u binnen veertien dagen zonder kosten weer opzeggen.

Wachttermijn

Als we uw huisdier kunnen verzekeren, houdt u dan rekening met de wachttermijn. Dat is de periode van dertig dagen na het afsluiten van de huisdierenverzekering. In die periode vergoeden wij de kosten van de dierenarts nog niet. Wel vergoeden we de kosten van de behandeling als uw huisdier in die dertig dagen een ongeval krijgt of als er een identificatiechip moet worden geplaatst.

Wanneer vooraf toestemming van OHRA?

Als u met uw huisdier naar de dierenarts bent geweest, kunt u de rekening daarna bij OHRA declareren. Voor een aantal behandelingen moet u vooraf toestemming vragen aan OHRA. Als u dat niet doet, kunnen wij de kosten niet vergoeden. Dit geldt voor:

  • een second opinion door een andere dierenarts 
  • behandelingen die duurder zijn dan € 500,-

Wat is niet verzekerd?

De OHRA Huisdierenverzekering kent een ruime dekking. Toch zijn er bepaalde vergoedingen die niet onder de dekking van de verzekering vallen.

Informatie digitaal via Mijn OHRA

Alle documenten over de huisdierenverzekering ontvangt u digitaal. In de digitale polismap Mijn OHRA zetten wij uw polis klaar. Ook vindt u daar de meest actuele polisvoorwaarden. U kunt ook uw adresgegevens wijzigen en dierenartskosten declareren via Mijn OHRA.