Bent u op zoek naar een gouden handdruk uitkeerrekening?

Als uw werkgever voor 1 januari 2014 uw dienstverband vroegtijdig beëindigde, kon u een ontslagvergoeding meekrijgen. Deze vergoeding noemen we een gouden handdruk. Voor 1 januari 2014 kon u deze vergoeding fiscaal aantrekkelijk op een bankspaarrekening zetten als u het geld niet direct nodig had.

Heeft u voor 1 januari 2014 een ontslagvergoeding gezet op een speciale rekening of verzekering bedoeld voor gouden handdruk? Dan kunt u het geld via de Gouden Handdruk Uitkeerrekening laten uitkeren als aanvulling op uw inkomen of pensioen. Maak hier een voorbeeldberekening.

Uw voordeel:

  • Aantrekkelijke gegarandeerde uitkering
  • Twee maanden rentegarantie bij aanvraag van de rekening
  • Geen minimale inleg

Heeft u al een OHRA Gouden Handdruk Uitkeerrekening?

Bijzondere regeling per 1 januari 2014

Per 1 januari 2014 is het mogelijk om het totale saldo op uw Gouden Handdruk Uitkeerrekening in één keer uit te laten betalen. Voor 2014 geldt in bepaalde situaties een bijzondere regeling. Als u aan alle voorwaarden voldoet, hoeft u maar over 80% van het geld belasting te betalen in plaats van over 100% van het saldo. Voorwaarden zijn dat de ontslagvergoeding al voor 15 november 2013 gestort is in een stamrechtproduct. En dat u uw volledige ontslagvergoeding in één keer opneemt in 2014. Als u uw oorspronkelijke ontslagvergoeding over meerdere verzekeraars, banken of oplossingen heeft gespreid, kunnen aanvullende voorwaarden gelden. Kijk voor meer informatie onder belasting.