Veelgestelde vragen

Lees ook over de kenmerken van de Gouden Handdruk Spaarrekening, waarmee u uw ontslagvergoeding kunt laten doorgroeien.

Staat uw vraag er niet bij? Neem dan contact met ons op.

Bij overlijden keert OHRA het saldo uit aan uw nabestaanden. De wet maakt daarbij onderscheid in nabestaanden die periodieke uitkeringen moeten aankopen en nabestaanden die dat niet mogen.

Nabestaanden die dat wel mogen, zijn:

  • Uw (ex-)partner met wie geen bloed- of aanverwantschap in de rechte lijn bestaat
  • Uw kinderen of pleegkinderen tot 30 jaar

Het geld dat toekomt aan overige nabestaanden keren we direct uit. Eerst gaan hier nog de belasting en premies volksverzekeringen vanaf.

Ja, dat kan. Wat is er mogelijk?

  • U kunt op elk moment de OHRA Gouden Handdruk Spaarrekening laten omzetten in periodieke uitkeringen. Dit doet u met de Gouden Handdruk Uitkeerrekening van OHRA.
  • U kunt overstappen naar een gouden-handdrukrekening van een andere bank. 
  • U kunt overstappen naar een gouden-handdrukverzekering van een andere verzekeraar.
  • U kunt het hele bedrag in één keer opnemen. Hieraan kunnen kosten verbonden zijn. Ook kan het opnemen van uw geld fiscale gevolgen voor u hebben.

U kunt niet een deel van het geld opnemen. U kunt wel het hele bedrag in één keer opnemen. Hieraan kunnen kosten verbonden zijn. Ook kan het opnemen van uw geld fiscale gevolgen voor u hebben.

Op de OHRA Gouden Handdruk Spaarrekening kunt u sparen tegen variabele rente of juist tegen een vaste rente (deposito). U kunt meerdere deposito’s openen.

U kunt de spaarrekening op elk moment stopzetten. U moet het gespaarde bedrag dan wel periodiek laten uitkeren. Bijvoorbeeld via de Gouden Handdruk Uitkeerrekening van OHRA. U kunt het geld ook overhevelen naar een gouden-handdrukrekening of -verzekering van een andere uitvoerder.