Caravan uit de winterstalling

Na de winter is het tijd om uw caravan weer uit de winterstalling te halen. Als er schade is ontstaan, denken we graag met u mee. Ook geven we tips om veilig naar de camping te vertrekken.

Schade in de winterstalling?

Ontdekt u een schade aan uw caravan? Veel stallinghouders zeggen dat ze voor geen enkele schade aansprakelijk zijn. Gelukkig vallen veel schades onder de dekking van uw OHRA Caravanverzekering. Maar rijdt de stallinghouder bijvoorbeeld met een trekker een deuk in uw caravan, dan is die daarvoor altijd wettelijk aansprakelijk. Het lastige is dat u dat wel moet kunnen bewijzen. Wij kunnen u daarbij helpen.

Schade repareren voor stalling

Uw caravan heeft enkele maanden stilgestaan. In een stalling, dus de kans op schade is klein. Toch kan vocht en vorst er voor zorgen dat een kleine beschadiging uitgroeit tot een grote schade. Daarom is het belangrijk om uw caravan goed te controleren vóórdat u hem in de stalling zet. Dit soort schades (door de langzame werking van weersinvloeden) worden namelijk niet gedekt door uw caravanverzekering.

Tips voordat u vertrekt

  • Controleer de bandenspanning
  • Controleer of het gewicht van de caravan niet boven het toegestane maximum gaat. U kunt de caravan wegen op een zogenaamde weegbrug. 
  • Het is alweer even geleden dat u met uw caravan gereden heeft. Ga daarom niet direct lange afstanden rijden, maar zorg dat u de tijd neemt om weer te wennen.
  • Neem altijd het OHRA relatienummer mee op vakantie.
  • Bewaar een schadeaangifteformulier in uw auto of caravan. 
  • Neem uw groene kaart van de caravan mee.

Problemen tijdens het kamperen?

Er kan natuurlijk altijd iets gebeuren als u onderweg bent of op de camping staat. Hagel tijdens een weekendje weg, inbraak op een camping of een aanrijding op een drukke snelweg. Dan is het goed om te weten dat u dag en nacht kunt rekenen op de OHRA Hulpdienst.

Bereid u altijd goed voor:
• Bij vermissing of diefstal dient u aangifte te doen bij de plaatselijke politie.
• Maak altijd voldoende foto's van de schadegebeurtenis. Noteer ook de naam en het adres van de getuigen.
• Bewaar altijd de rekeningen. Met deze informatie kunnen we uw schademelding sneller afhandelen. Overleg eerst met Hulpdienst voordat u kosten maakt.

Wij wensen u alvast fijne kampeervakanties toe.