Een andere auto

Heeft u een andere auto gekocht of koopt u binnenkort een auto? U geeft een wijziging van uw OHRA Autoverzekering eenvoudig door.

Wat heeft u nodig om een wijziging door te geven?

  • de meldcode
  • uw kenteken

De meldcode

De meldcode gebruiken we om uw auto aan te melden bij de RDW. Zij controleren of alle geregistreerde auto’s ook zijn verzekerd. Is uw auto niet verzekerd? Dan kunt u een boete krijgen.

De meldcode bestaat uit de laatste vier cijfers van het chassisnummer. Deze staat op het kentekenbewijs of -card en op het tenaamstellingsverslag.

Waar moet u op letten bij het wijzigen van uw autoverzekering?

Het is verstandig om te kijken of uw huidige verzekering voldoende dekking biedt. Koopt u bijvoorbeeld een nieuwe auto, dan wilt u misschien uitgebreider verzekerd zijn. Leest u daarom alles over onze extra dekkingen. In Mijn OHRA kunt u direct uw dekking wijzigen zodat u ziet wat uw nieuwe premie wordt.

De OHRA Autoverzekering is vernieuwd

OHRA heeft een nieuwe autoverzekering. U betaalt alleen wat u écht nodig heeft.
 
De basisdekking WA plus en all risk kunt u uitbreiden met de extra dekking Aanvullend Pakket. Is uw auto op het moment van aankoop maximaal een jaar oud? Dan heeft u met deze extra dekking een aantrekkelijke nieuwwaarderegeling. Is uw auto op het moment van aankoop tussen de een en vijf jaar oud? Dan heeft u met de extra dekking Aanvullend Pakket drie jaar recht op de aanschafwaarderegeling.

Is uw auto ouder dan vijf jaar en rijdt u deze total loss of wordt hij gestolen? Dan profiteert u van een aantrekkelijke dagwaarderegeling: de ANWB koerslijst + 10 procent.

Mijn OHRA aanvragen

Vanaf nu regelt u alles online. Zo heeft u altijd toegang tot uw polisgegevens en kunt u wijzigingen doorgeven waar en wanneer u maar wilt. Heeft u nog geen toegang tot Mijn OHRA? U heeft het binnen twee minuten voor elkaar. Houd daarvoor uw relatienummer bij de hand. En om het u nog gemakkelijker te maken, kunt u de OHRA App downloaden en automatisch vullen met uw Mijn OHRA gegevens.