Vandalisme auto

Schade aan uw auto door vandalisme.

Schade aan uw auto veroorzaakt door vandalisme. Het gaat om beschadiging van de auto door vandalisme zoals het bekrassen van de auto met een scherp voorwerp, lek gestoken banden, een kapot getrapte spiegel of het in brand steken van uw auto.

De schade aan uw auto door vandalisme wordt vergoed door de module Aanrijding als u de All Risk autoverzekering heeft afgesloten. Wanneer u niet All Risk verzekerd bent, dan kunt in het geval van vandalisme ook een beroep doen op de module Rechtsbijstand als u deze heeft meeverzekerd of op uw OHRA Rechtsbijstandverzekering wanneer de dader bekend is.

U kunt bij schade aan uw auto door vandalisme ook een beroep doen op het Waarborgfonds Motorverkeer. De schade moet dan wel zijn veroorzaakt door een motorrijtuig. Bijvoorbeeld een andere auto of een scooter. Als uw auto Al Risk verzekerd is kunt u de schade gewoon melden op uw autoverzekering. Wij regelen eerst uw schade en melden de schade daarna bij het Waarborgfonds. Met een WA of WA Plus autoverzekering kunt in het geval van schade door een onbekende dader zelf een beroep doen op het Waarborgfonds Motorrijtuigen. 

Eigen risico bij All Risk autoverzekering:
Als het Waarborgfonds de schadeclaim betaalt, dan vragen zij bij een materiële schade wel een eigen risico van € 250,-. Heeft u geen eigen risico, dan betaalt OHRA die € 250,-. Heeft u gekozen voor een lager eigen risico, dan nemen wij het verschil voor onze rekening. Bij een hoger gekozen eigen risico (bijvoorbeeld € 450,-), betalen wij het verschil aan u terug.

Schadevrije jaren en no-claimkorting bij All Risk autoverzekering:
Betaalt het Waarborgfonds de schadeclaim aan ons terug? Dan heeft de schade geen gevolgen voor uw schadevrije jaren en no-claimkorting. Een afgewezen claim betekent dat de schade wel gevolgen heeft voor uw schadevrije jaren en no-claimkorting. U ontvangt hierover dan bericht van ons. 

Voor de OHRA All Risk autoverzekering geldt een standaard eigen risico van € 150,- per gebeurtenis. U kon ook kiezen voor een eigen risico van € 0,-, € 300,- of € 450,-.

Heeft u schade en bent u hiervoor verzekerd? Via de OHRA Reparatieservice lost u uw schade snel en goed op. U hoeft alleen het door u gekozen eigen risico te betalen. OHRA vergoedt de rest van het bedrag direct aan het schadeherstelbedrijf.

Het is van belang om altijd direct na de ontdekking van vandalisme aan uw auto aangifte bij de politie te doen. Misschien zijn er meerdere vernielingen geweest en heeft iemand de dader(s) toch opgemerkt. De politie kan, wanneer u aangifte heeft gedaan, onderzoeken of uw auto ook door dezelfde dader is beschadigd. Wanneer de dader bekend is, dan kan OHRA voor u de schade op de dader proberen te verhalen. Als de schade niet verhaald kan worden op de dader, dan heeft de vergoeding van deze schade door vandalisme gevolgen voor uw no-claimkorting en/of schadevrije jaren.

Meld schade aan uw auto: 

 1. Online.
 2. Schriftelijk.
  Stuur een volledig ingevuld Europees Schadeformulier op naar:
  OHRA Schadeverzekeringen
  Postbus 40000
  6803 GA Arnhem

Heeft u schade door vandalisme aan uw auto en bent u hiervoor verzekerd? Laat de schade dan herstellen via de OHRA Reparatieservice. Wij nemen u werk én zorgen uit handen. Dankzij ons uitgebreide netwerk van schadegarantbedrijven zit er altijd een autoschadeherstelbedrijf bij u in de buurt. Andere voordelen van de OHRA Reparatieservice zijn:

 • Gratis leenauto tijdens de reparatie;
 • Geen rekeningen voorschieten;
 • Garantie op de reparatie.

Vermeld zo precies mogelijk de plaats, datum en het tijdstip van de schade door vandalisme aan uw auto. Als het mogelijk is, maak dan foto's op de plek waar de schade is ontstaan. Zorg ervoor dat u de schade aan uw auto veroorzaakt door vandalisme altijd bij de politie meldt.

U krijgt het volledige reparatiebedrag min eigen risico vergoed. Wanneer het reparatiebedrag hoger is dan de waarde van uw auto, dan is de auto total loss. De waarde van de auto wordt bepaald door de dagwaarde van uw auto voor de schade te verminderen met de dagwaarde direct na de schade door vandalisme.

 • Parkeer, als het even kan, uw auto in een garage. Zet uw auto liever niet op een doorgaande weg waar uitgaanspubliek op de terugweg langskomt.
 • Is binnen parkeren niet mogelijk, zet de auto dan op een goed verlichte plek.
 • Klap uw buitenspiegels in.
 • Lees meer over de OHRA Autoverzekering.