Ruitschade

Ruitschade aan uw auto.

Autoruitschade door het breken of barsten van de autoruit. En schade aan het interieur van de auto door scherven van de gebroken autoruit. Voorbeelden van schade aan uw autoruit zijn een gebroken of gebarsten autoruit (voorruit, achterruit of zijruit) of een gebroken of gebarsten zonnedak.

De ruitschade aan uw auto wordt vergoed door de module ruit. Deze module is onderdeel van de WA plus of All Risk verzekering.

Heeft u een WA plus of All Risk autoverzekering dan geldt geen eigen risico als u uw autoruit laat repareren bij een van de glasherstelbedrijven die OHRA heeft geselecteerd. De reparatie is dan dus gratis.

Is de ruit niet meer te repareren maar moet deze geheel vervangen worden, dan is wel een eigen risico van toepassing. Wanneer u de ruit laat vervangen door een glasherstelbedrijf dat OHRA heeft geselecteerd, dan betaalt u slechts de helft van uw eigen risico.

Laat u uw autoruit repareren of vervangen door een bedrijf waar OHRA niet mee samenwerkt? Dan betaalt u het door u gekozen eigen risico.

  • Krassen of vuiligheid op de autoruit worden niet vergoed.
  • Als er bij het breken of barsten van de ruit tegelijkertijd ook andere schade aan de auto is ontstaan. Bijvoorbeeld u rijdt tegen een lantaarnpaal waardoor u deuken in uw auto heeft en ruitschade is ontstaan. Onder de module ruit is alleen de ruitschade gedekt. Voor de overige schade heeft u een All Risk autoverzekering nodig.

U kunt op de volgende manieren ruitschade aan uw auto melden:

  • online;
  • schriftelijk. Stuur een volledig ingevuld Europees Schadeformulier op naar:

OHRA Schadeverzekeringen
Postbus 40000
6803 GA Arnhem

Heeft u een ruitschade aan uw auto en bent u hiervoor verzekerd? Laat de schade dan herstellen via de OHRA Ruitschadeservice bij u in de buurt. Wij nemen u werk én zorgen uit handen. Dankzij het uitgebreide netwerk van de OHRA Ruitschadeservice zit er altijd een glasherstelbedrijf bij u in de buurt.

U kunt rechtstreeks contact opnemen met de OHRA Ruitschadeservice via (026) 400 48 98.

OHRA vergoedt het volledige bedrag min uw eigen risico direct aan het glasherstelbedrijf waar OHRA mee samenwerkt. U rekent alleen het eventuele eigen risico direct af met het glasherstelbedrijf.

  • Het claimen van ruitschade heeft geen gevolgen voor uw no-claimkorting.
  • Laat eventuele sterretjes in uw ruit zo snel mogelijk repareren om verdere ruitschade te voorkomen.
  • Als de schade verzekerd is, dan betaalt OHRA de rekening direct aan het glasherstelbedrijf. U betaalt alleen uw eigen risico.
  • Lees meer over ruitschade.
  • Lees meer over de OHRA Autoverzekering.