Ruitschade

Door breken of barsten is je autoruit beschadigd. Ook kan er schade zijn aan het interieur van je auto door scherven van de autoruit. Het kan gaan om je voorruit, achterruit of zijruit, maar ook om een gebroken of gebarsten zonnedak.

Met onze Dekking Ruit ben je verzekerd voor de schade aan je autoruit. Deze dekking is onderdeel van onze WA plus of All Risk verzekering.

Heb je onze WA Plus of All Risk autoverzekering? Dan betaal je geen eigen risico als je je autoruit laat repareren bij een van de glasherstelbedrijven waar we mee samenwerken. De reparatie is dan dus gratis. Je hebt wel een eigen risico als je de ruit laat repareren door een bedrijf waar we niet mee samenwerken. In dat geval betaal je het eigen risico dat je zelf gekozen hebt.

Is de ruit niet meer te repareren en moet er een nieuwe in? Dan heb je wel een eigen risico.

Tip: laat je de ruit vervangen door een van de glasherstelbedrijven waar we mee samenwerken, dan betaal je maar de helft van je eigen risico. Natuurlijk mag je de autoruit ook laten repareren of vervangen door een ander bedrijf. In dat geval betaal je het eigen risico dat je zelf gekozen hebt.

Sommige dingen dekken we niet. Bijvoorbeeld:

  • Krassen of vuil op de autoruit.
  • Stel dat er bij het breken of barsten van de ruit ook andere schade aan je auto is ontstaan. Je rijdt bijvoorbeeld tegen een lantaarnpaal, er zitten deuken in je auto en de ruit is kapot. Dat valt niet binnen de dekking, tenzij je een All Risk autoverzekering hebt. Dan is het gedekt door het onderdeel Aanrijding.

Wij vergoeden het hele bedrag min je eigen risico direct aan het glasherstelbedrijf waar we mee samenwerken. Zelf hoef je dus alleen het eventuele eigen risico af te rekenen met het glasherstelbedrijf.

  • Claim je ruitschade? Dan heeft dat geen gevolgen voor je no-claimkorting.
  • Laat eventuele sterretjes in je ruit zo snel mogelijk repareren: zo voorkom je verdere ruitschade.
  • Als de schade verzekerd is, dan betalen wij de rekening direct aan het glasherstelbedrijf. Je betaalt alleen het eigen risico als je dat hebt gekozen.
  • Lees meer over onze autoverzekering.