Diefstal

Diefstal van uw auto.

Beschadiging van de auto door inbraak in de auto of door een poging tot diefstal van de auto. Of wanneer de auto gestolen is en na dertig dagen nog niet is teruggevonden. Heeft u een WA plus of All Risk autoverzekering? Dan bent u door de module diefstal verzekerd voor schade door diefstal. Onder de module diefstal valt ook de schade als gevolg van:

 • diefstal van de auto;
 • inbraak of poging tot inbraak in de auto;
 • joyriding, het rijden in iemand anders zijn auto zonder dat de eigenaar daar toestemming voor heeft gegeven;
 • verdwijning van de auto;
 • oplichting door anderen dan de verzekerde.  

De opties die door de fabriek standaard meegeleverd zijn met uw auto zijn meeverzekerd.
Voor de accessoires die u zelf heeft toegevoegd, geldt geen dekking onder de module diefstal. Voorbeelden van zelf aangebrachte accessoires zijn lichtmetalen velgen, audioapparatuur maar ook een trekhaak, speciale autolak of navigatieapparatuur. Hiervoor dient u de aanvullende module accessoires te hebben verzekerd.

Heeft u een WA plus of All Risk autoverzekering en wordt uw auto gestolen? OHRA vergoedt de kosten. Ook beschadiging aan uw auto door een poging tot diefstal worden vergoed. Lees meer over de module diefstal, onderdeel van onze WA plus en All Risk verzekering.

Voor onze WA plus en All Risk autoverzekering geldt een standaard eigen risico van € 150,- per gebeurtenis. U kon ook kiezen voor een eigen risico van € 0,-, € 300,- of € 450,-.

Heeft u schade en bent u hiervoor verzekerd? Via de OHRA Reparatieservice lost u uw schade snel en goed op. U hoeft alleen het door u gekozen eigen risico te betalen. OHRA vergoedt de rest van het bedrag direct aan het aangesloten schadeherstelbedrijf.

U dient zelf de nodige voorzorgsmaatregelen te treffen om diefstal te voorkomen. De schade wordt niet vergoed wanneer:

 • de auto niet op slot stond of de sleutels erin lagen;
 • de auto niet voldoet aan onze beveiligingseisen;
 • u uw autosleutels niet goed of niet veilig opbergt.

Als uw auto gestolen is, nemen we 30 dagen de tijd om de auto op te (laten) sporen.    

U kunt op twee manieren schade aan uw auto melden:

 • online of onze app;
 • schriftelijk. Stuur een volledig ingevuld Europees Schadeformulier op naar:

OHRA Schadeverzekeringen
Postbus 40000
6803 GA Arnhem

U bent verplicht bij diefstal van uw auto OHRA te informeren en aangifte te doen bij de politie. Ook moet de Stichting Verzekeringsbureau Voertuigcriminaliteit (VbV) geïnformeerd worden over de vermissing van uw auto. U kunt zelf de vermissing van de auto doorgeven aan de Stichting VbV of OHRA dit voor u laten doen. Door dit te melden, wordt de kans vergroot dat de auto wordt teruggevonden.

Bij diefstal van uw auto ontvangt u 30 dagen na de dag van melding van de diefstal bij OHRA de schadevergoeding als uw auto niet is teruggevonden. Tijdens deze 30 dagen heeft u recht op de dagvergoeding van € 15,- zolang de auto niet in uw bezit is of een gratis leenauto tijdens deze periode.

De vergoeding die u ontvangt bij diefstal van uw auto is onder andere afhankelijk van de leeftijd van uw auto bij aanschaf en van de soort autoverzekering die u heeft. U leest hier meer over bij de vergoeding van total loss.

Als er accessoires zijn gestolen en u heeft de module accessoires bijgesloten, dan volgt er een vergoeding in overeenstemming met het pakket dat u heeft. Voor de module accessoires geldt geen eigen risico.

 Pakket 1 Pakket 2
Maximaal verzekerd bedrag per gebeurtenis€ 1.250,-€ 3.500,-
Maximale uitkering voor audiovisuele apparatuur
en telecommunicatieapparatuur bij diefstal
€ 500,-€ 1.500,-
 

 • Zorg ervoor dat uw autosleutels in huis altijd op een afgesloten plek liggen.
 • Bewaar de sleutels bij voorkeur niet op plekken waar dieven altijd zoeken. Bijvoorbeeld in uw jaszak of de keukenlade.
 • Meldt u de diefstal altijd bij de politie. Ook bij diefstal van uw auto in het buitenland.
 • Lees meer over de OHRA Autoverzekering.