Inbraak in auto

Schade door inbraak in uw auto.

Schade aan of verdwijning van uw persoonlijke eigendommen doordat er is ingebroken in uw auto. Denk hierbij aan diefstal van elektronische apparatuur zoals een autoradio, navigatiesystemen maar ook andere spullen die in de auto lagen zoals een telefoon, jassen en tassen.

De verdwijning van uw persoonlijke eigendommen als gevolg van auto inbraak wordt niet vergoed door de OHRA Autoverzekering maar door de OHRA Inboedelverzekering tot een maximum van € 250,- per gebeurtenis.

De schade aan uw auto door inbraak valt wel onder de OHRA Autoverzekering. Als uw autoruit bewust is beschadigd of ingeslagen om spullen uit uw auto te stelen, dan valt de ruitschade niet onder de module ruit maar onder de module diefstal. De module diefstal is onderdeel van een WA plus en All Risk verzekering.

De schade aan uw autosloten valt onder de module diefstal.

U heeft geen eigen risico bij de dekking Wettelijke Aansprakelijkheid.

Voor de OHRA WA plus en All Risk autoverzekering geldt een standaard eigen risico van € 150,- per gebeurtenis. U kon ook kiezen voor een eigen risico van € 0,-, € 300,- of € 450,-.

Heeft u een OHRA WA plus of All Risk autoverzekering dan geldt geen eigen risico als u uw autoruit laat repareren bij een van de glasherstelbedrijven die OHRA heeft geselecteerd. De reparatie is dan dus gratis.

Is de ruit niet meer te repareren maar moet deze geheel vervangen worden, dan is wel een eigen risico van toepassing. Wanneer u de ruit laat vervangen door een glasherstelbedrijf dat OHRA heeft geselecteerd, dan betaalt u slechts de helft van uw eigen risico.

Laat u uw autoruit repareren of vervangen door een bedrijf waar OHRA niet mee samenwerkt? Dan betaalt u het door u gekozen eigen risico.

Heeft u schade en bent u hiervoor verzekerd? Via de OHRA Reparatieservice lost u uw schade snel en goed op. U hoeft alleen het door u gekozen eigen risico te betalen. OHRA vergoedt de rest van het bedrag direct aan het schadeherstelbedrijf.

Als er sprake is van geleende of gehuurde spullen wordt de schade aan of verdwijning van deze geleende of gehuurde zaken niet vergoed.

U kunt op de volgende manieren inbraak in uw auto en de verdwijning van uw spullen uit de auto melden:

 • online;
 • schriftelijk. Stuur een volledig ingevuld Europees Schadeformulier op naar:
        OHRA Schadeverzekeringen
        Postbus 40000
        6803 GA Arnhem

Heeft u een schade door steenslag aan uw auto en bent u hiervoor verzekerd? Laat deze herstellen via de OHRA Reparatieservice. Wij nemen u dan werk én zorgen uit handen. Dankzij ons uitgebreide netwerk van schadegarantbedrijven zit er altijd een autoschadeherstelbedrijf bij u in de buurt. Andere voordelen van de OHRA Reparatieservice zijn:

 • gratis leenauto tijdens de reparatie;
 • geen rekeningen voorschieten;
 • garantie op de reparatie

Heeft u ruitschade aan uw auto, laat deze dan herstellen via de OHRA Ruitschadeservice bij u in de buurt. Wij nemen u dan werk én zorgen uit handen. Dankzij het uitgebreide netwerk van de OHRA Ruitschadeservice zit er altijd een glasherstelbedrijf bij u in de buurt.

Doe in het geval van inbraak in uw auto altijd aangifte bij de politie

De verdwijning van uw persoonlijke eigendommen als gevolg van auto inbraak wordt niet vergoed door de OHRA Autoverzekering maar door de OHRA Inboedelverzekering tot een maximum van € 250,- per gebeurtenis. De kosten voor het repareren of vervangen van uw autosloten als gevolg van inbraak in uw auto worden volledig vergoed. Alleen het eigen risico wordt op het schadebedrag in mindering gebracht.

 • Laat geen waardevolle spullen achter in uw auto. Dit geldt ook voor bijvoorbeeld opladers, houders (van bijvoorbeeld een navigatiesysteem of een telefoon) en andere randapparatuur.
 • Laat uw handschoenenkastje open, zodat iedereen kan zien dat er niets in zit.
 • Laat geen spullen achter onder uw autostoelen, want ook daar zullen dieven zoeken.
 • Rust uw auto uit met een goedgekeurd alarmsysteem.
 • Parkeer uw auto als het even kan in het zicht en op een goed verlichte parkeerplaats.
 • Leest u meer over de OHRA Autoverzekering.