Premie en no-claimkorting

De premie van uw autoverzekering is afhankelijk van uw opgebouwde schadevrije jaren en hoe u de verzekering zelf samenstelt.

Schadevrije jaren en no-claimkorting

OHRA beloont schadevrij rijden met een no-claimkorting. Hoe langer u geen schade claimt en aaneengesloten een auto heeft, hoe meer schadevrije jaren u opbouwt. Heeft u (meerdere) schades gehad en deze geclaimd, dan valt u terug in de opgebouwde schadevrije jaren. Daarom is het belangrijk om eerst na te gaan of het claimen voordeliger is dan zelf betalen.

Geldigheid schadevrije jaren

Op het moment dat u uw autoverzekering beëindigt, registreert uw verzekeraar het aantal schadevrije jaren in een registratiesysteem, Roy-data. Is dat langer dan een jaar geleden? Dan accepteren sommige verzekeraars het aantal schadevrije jaren niet meer als u opnieuw een autoverzekering afsluit. Bij OHRA geldt dit niet. Als u in de afgelopen drie jaar uw autoverzekering heeft beëindigd, dan neemt OHRA het aantal schadevrije jaren over. Heeft u langer dan drie jaar geleden uw autoverzekering beëindigd maar tussentijds een motor of leaseauto gereden? Dan kan de geldigheid langer zijn. Neemt u hiervoor contact met ons op.

Registratie

Bij het aanvragen van uw autoverzekering geeft u de opgebouwde schadevrije jaren door om de premie te bepalen.

OHRA checkt de schadevrije jaren altijd in Roy-data. Dit duurt maximaal drie maanden omdat de gegevens van andere verzekeraars niet altijd direct beschikbaar zijn. Is het aantal schadevrije jaren lager dan opgegeven? Dan past OHRA de autopolis aan aan de schadevrije jaren zoals geregistreerd in het systeem. In dit geval wordt de premie hoger. Is het aantal schadevrije jaren hoger dan opgegeven, dan krijgt de klant geld terug. Komen de opgegeven schadevrije jaren overeen met de registratie, dan blijft de aangevraagde autopolis ongewijzigd.

Heeft u gereden in een leaseauto? Dan kunt u deze schadevrije jaren ook opgeven. Stuur hiervoor een kopie van uw leaseverklaring en benoem daarbij uw polisnummer.