Hoe ziet uw ideale autoverzekering eruit?

Bij OHRA kiest u uit drie basisdekkingen voor de autoverzekering. Deze bestaan uit één of meer vaste onderdelen. Daarnaast kunt u kiezen voor extra dekkingen.

Basisdekking OHRA AutoverzekeringVaste onderdelen
WAWA
WA plusWA, Brand, Storm en Natuur, Diefstal, Ruit
All RiskWA, Brand, Storm en Natuur, Diefstal, Ruit, Aanrijding

Hieronder leest u per onderdeel welke autoschades er vergoed worden.

De basisdekking Wettelijke Aansprakelijkheid (WA) is verplicht voor iedereen die een auto heeft. Hiermee verzekert u zich tegen schade die u met uw auto veroorzaakt bij anderen.

Kiest u voor de basisdekking WA plus of All Risk, dan verzekert u zich voor schade aan uw auto door:

 • brand;
 • storm;
 • hagel;
 • overstroming;
 • aanrijding met wild of loslopende dieren.

Bekijk het volledige overzicht in de polisvoorwaarden.

U krijgt met het onderdeel Diefstal schades door inbraak, diefstal en joyriding vergoed.

Sommige auto's moeten voldoen aan een bepaalde beveiligingsklasse. Zo kunnen we de premie van de autoverzekering laag houden. In de tabel ziet u of uw auto hieronder valt.

Cataloguswaarde*/Soort autoBeveiligingsklasse verplicht
Personenauto's, cabriolets, SUV, SAV en terreinauto's
tot € 50.000,-Geen beveiliging geëist
Personenauto's en cabriolets
van € 50.000,- tot € 80.000,-SCM klasse 3
vanaf € 80.000,-SCM klasse 4
Terreinauto (4WD), SUV, SAV
van € 50.000,- tot € 65.000,-SCM klasse 3
vanaf € 65.000,-SCM klasse 4
Mitsubishi Outlander PHEVSCM klasse 4

*) De cataloguswaarde is de oorspronkelijke prijs van uw auto, inclusief btw en BPM.

Dit onderdeel verzekert het breken of barsten van uw autoruit. U bent hiervoor alleen verzekerd als er geen andere schade aan uw auto is. Heeft u bijvoorbeeld een aanrijding waardoor uw autoruit breekt en bent u niet All Risk verzekerd, dan krijgt u uw autoruit niet vergoed.

OHRA vergoedt onder andere de schade aan uw auto als de auto wordt aangereden, in het water terechtkomt of wordt beschadigd door vandalisme. Als u het onderdeel Aanrijding heeft, dan krijgt u ook hulp in het buitenland bij een mechanische of elektronische storing. Die hulp geven wij u als u buiten Nederland bent, maar nog wel binnen het gebied waarin u volgens de groene kaart verzekerd bent. In de polisvoorwaarden leest u hier meer over. 

Zowel de basisdekking WA plus als de basisdekking All Risk kunt u eenvoudig uitbreiden met de extra dekking Aanvullend Pakket. Het Aanvullend Pakket bestaat uit:

• nieuwwaarderegeling bij total loss en diefstal;
• aanschafwaarderegeling bij total loss en diefstal;
• vrije keuze garage bij autoschade (ruitschade is wel van invloed op uw eigen risico);
• maximale vergoeding accessoires van € 3.500,-.

Lees meer over de extra dekking Aanvullend Pakket.

Gebeurt er een ongeval waarbij de bestuurder of de passagiers overlijden of blijvend invalide raken? Dan keert deze extra dekking van de OHRA Autoverzekering een bedrag uit. Deze extra dekking keert uit ongeacht wie aansprakelijk is voor de schade. Het verzekerd bedrag bij blijvende invaliditeit geldt als u volledig blijvend invalide wordt door een ongeval. Bij niet volledig blijvende invaliditeit vergoedt de extra dekking Ongevallen Inzittenden een percentage van dit bedrag.

 Uitkering
Overlijden€ 25.000,- per inzittende 
Volledige blijvende invaliditeit€ 75.000,- per inzittende

In de polisvoorwaarden leest u hier meer over.

De extra dekking Schade Inzittenden vergoedt de werkelijke schade van de bestuurder en passagiers door een ongeval met de auto. Het verzekerd bedrag is maximaal € 1 miljoen. Deze extra dekking keert uit ongeacht wie aansprakelijk is voor de schade.

Het is vaak onduidelijk wie schuldig is aan een verkeersongeval. Soms komt de zaak zelfs voor de rechter. Zonder deze extra dekking van onze autoverzekering moet u er zelf voor zorgen dat u persoonlijke (letsel)schade van uzelf en de passagiers terugkrijgt. En zelf een advocaat inhuren is duur. Met de extra dekking Rechtsbijstand Motorrijtuig bent u verzekerd van professionele juridische hulp van DAS Rechtsbijstand.

Pech met uw auto komt altijd op het verkeerde moment. We snappen dat u dan weer snel mobiel wilt zijn. Onze extra dekking Pechhulp Nederland zorgt daarvoor. We werken namelijk nauw samen met verschillende pechhulpverleners die voor u klaarstaan.

Met de extra dekking Pechhulp Nederland kunt u rekenen op:

 • hulp in heel Nederland en in uw eigen woonplaats;
 • bij de extra dekking All Risk: hulp bij pech in het buitenland;
 • de hulpdienst is 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar;
 • directe reparatie van uw auto (als dat kan). Als reparatie niet mogelijk is: vervoer van uw auto naar de dichtstbijzijnde dealer, garage of een adres naar keuze;
 • vervoer naar huis van uzelf en de andere personen in de auto;
 • vervangend vervoer (maximaal drie werkdagen) als uw auto niet binnen 24 uur gerepareerd kan worden.

Bekijkt u wel of u deze extra dekking al bij een andere verzekering heeft.

Om u te helpen bij uw keuze hebben wij een aantal hulpvragen op een rij gezet.

VraagIs uw antwoord 'ja'?Waarbij af te sluiten
Is uw auto jonger dan vijf jaar en wilt u bij total loss/diefstal een soortgelijke auto kunnen terugkopen?De extra dekking Aanvullend Pakket is dan een goede keuze. Deze dekking kent een nieuwwaarde- en aanschafwaarderegeling.Alleen af te sluiten bij een WA plus of All Risk autoverzekering.
Heeft u vaak meerijders in uw auto? Wilt u dat er een bedrag wordt uitgekeerd als er een ongeval gebeurt waarbij de bestuurder of de passagiers overlijden of blijvend invalide raken?De meeste mensen kiezen dan de extra dekking Ongevallen Inzittenden. Deze dekking keert een vast bedrag uit. Wilt u meer uitgekeerd krijgen, bekijkt u dan de informatie bij de extra dekking Schade Inzittenden.Af te sluiten bij alle basisdekkingen van de autoverzekering.
Vindt u het prettig om het verhalen (de schade vergoed te krijgen) van persoonlijke (letsel)schade van uzelf en de passagiers aan iemand anders over te laten?De meeste mensen kiezen dan voor de extra dekking Rechtsbijstand Motorrijtuig. U maakt in dat geval gebruik van de professionele hulp van DAS Rechtsbijstand.Af te sluiten bij alle basisdekkingen van de autoverzekering.
Wilt u bij autopech in Nederland geholpen worden door OHRA?Voor de meeste mensen is de extra dekking Pechhulp Nederland dan een oplossing.Af te sluiten bij alle basisdekkingen van de autoverzekering. Bekijkt u wel of u deze dekking al bij een andere verzekering heeft.

OHRA staat bekend om haar prima schadeafhandeling. Maar niet alles is verzekerd bij onze autoverzekering:

 • Heeft de bestuurder van de auto geen in Nederland geldig rijbewijs? Dan keert de verzekering niet uit.
 • Heeft u de autosleutels in uw auto achtergelaten? Dan heeft u geen recht op schadevergoeding als uw auto gestolen wordt.
 • De extra dekking Rechtsbijstand Motorrijtuig geeft geen dekking bij conflicten over de auto met de verkoper als die niet via een merkdealer, BOVAG- of FOCWA-bedrijf is gekocht of verkocht.
 • U krijgt alleen pechhulp in Nederland als uw auto apk-gekeurd is.

Kijk in de polisvoorwaarden van de OHRA Autoverzekering voor een volledig overzicht van de dekking.