OHRA Autoverzekering: wat is verzekerd?

Iedere autoverzekering begint bij een basisdekking. Naast de verplichte WA dekking kunt u kiezen voor de basisdekking WA plus of All Risk. Vergelijk en bekijk wat bij u past.

WA autoverzekering

De WA autoverzekering is verplicht voor iedere autobezitter. Deze verzekering is meestal voldoende voor auto’s ouder dan acht jaar en als er ruimte is om zelf schades aan de eigen auto te betalen.

Met de variant autoverzekering WA bent u prima verzekerd als u aansprakelijk bent voor schade aan andere voertuigen en personen. Heeft iemand door het ongeluk medische hulp nodig of is een auto flink beschadigd, dan lopen de kosten al snel op. Per gebeurtenis vergoedt de OHRA WA autoverzekering tot € 2.500.000,- aan materiële schade. Voor de behandeling van gewonden vergoedt OHRA tot € 6.000.000,-.

WA plus autoverzekering

De basisdekking WA plus vergoedt schade aan andere auto’s en personen die u met uw auto veroorzaakt. Ook verschillende schades aan uw eigen auto worden vergoed. Deze autoverzekering wordt meestal gekozen bij wat jongere tweedehands auto’s of omdat er geen geld is om zelf schades te betalen. De WA plus autoverzekering wordt ook wel beperkt casco of WA beperkt casco genoemd.

All Risk autoverzekering

Met de basisdekking All Risk, ook wel WA casco genoemd, worden ook schades aan uw eigen auto vergoed. Ook als u de schade zelf heeft veroorzaakt. De All Risk autoverzekering wordt meestal gekozen bij vrij nieuwe (tweedehands) auto’s.

De verzekering vergoedt veel soorten schades. Denk bijvoorbeeld aan schades door vandalisme. Dat is een belangrijk verschil met de basisdekking WA plus. Ook vergoedt de all risk autoverzekering schades door een aanrijding. Het maakt daarbij niet uit of u de schade zelf heeft veroorzaakt.

OHRA Reparatieservice: ook bij u in de buurt

Kiest u alleen voor de WA plus of All Risk autoverzekering, dan maakt u automatisch gebruik van de OHRA Reparatieservice. OHRA heeft een landelijk netwerk van garages om zo de kosten in de hand te houden. Dit betekent voor u een lagere premie.

Is uw auto ouder dan vijf jaar en rijdt u deze total loss of wordt hij gestolen? Dan profiteert u van een aantrekkelijke dagwaarderegeling: de ANWB-koerslijst + 10 procent. Is uw auto jonger dan vijf jaar, dan is de extra dekking Aanvullend Pakket een oplossing.

Extra dekking Aanvullend Pakket

De extra dekking Aanvullend Pakket kunt u alleen afsluiten als u kiest voor de WA plus of All Risk autoverzekering. Het Aanvullend Pakket bestaat uit:

Welke extra dekkingen kies ik?

Naast de extra dekking Aanvullend Pakket kunt u kiezen voor nog vier andere extra dekkingen:

Meer informatie of premie berekenen

Wilt u meer lezen over onze autoverzekering? Dat kan natuurlijk. Heeft u voldoende informatie, dan kunt u ook direct uw premie berekenen