Importauto verzekeren: OHRA maakt het u gemakkelijk

Voordat een importauto in Nederland de weg op mag, moet deze door de RDW gekeurd zijn. Bij OHRA kunt u uw importauto verzekeren, tijdens de keuringsdag en daarna.

Verzekerd naar de keuring

Als u met de auto naar de keuring rijdt, maakt u gebruik van de openbare weg. Dan moet u dus ook een autoverzekering hebben. Bij OHRA kunt u uw auto met een buitenlands kenteken WA verzekeren. En nog voordelig ook.

Ook voor uw importauto een voordelige autoverzekering

Een geïmporteerde auto mag niet zomaar op de Nederlandse wegen rijden. De RDW wil eerst onderzoeken of die aan de Nederlandse toelatingseisen voldoet. Pas als dat het geval is, mag de auto blijvend de weg op. Uiteraard moet u uw importauto goed verzekeren. Niet alleen tijdens de keuringsdag, maar ook daarna. Ook hiervoor kunt u terecht bij OHRA autoverzekeringen.

Uw buitenlandse auto goed verzekerd

Als u een auto naar Nederland importeert, zijn er in principe twee situaties denkbaar:

  1. U woont in Nederland en u koopt in het buitenland een auto. Bij OHRA kunt u de auto met een ééndagskenteken alleen verzekeren als u na afgifte van het Nederlands kenteken bij OHRA blijft. 
  2. U woont nog in het buitenland en u gaat zich later vestigen in Nederland. Daarbij wilt u uw auto meenemen. OHRA kan u pas verzekeren als u definitief in Nederland woont – én als u binnen zes maanden het buitenlands kenteken op uw auto laat omzetten naar een Nederlands kenteken. U kunt de verzekering in dit geval alleen schriftelijk aanvragen. Stuur uw aanvraag naar:
  3.  OHRA   
     Antwoordnummer 3344   
     6800 ZA Arnhem

Tijdens en na import van uw auto goed verzekerd bij OHRA

Bij OHRA kunt u uw importauto prima verzekeren. Niet alleen tijdens de keuringsdag, maar ook daarna. Ontdek hoe voordelig dit kan en bereken uw premie.