Wat moet ik doen als ik betrokken ben bij een ongeval in het buitenland?

Bent u betrokken bij een ongeval met uw auto in het buitenland? Gebruik dan de OHRA App. Of zorg ervoor dat u het telefoonnummer van de OHRA Hulpdienst en uw OHRA-relatienummer bij de hand heeft.

Aanvullende verzekering Hulp motorrijtuigen

U krijgt ook hulp met de aanvullende verzekering Hulpverlening auto en motor op uw doorlopende of kortlopende reisverzekering. In Nederland haalt OHRA het kapotte voertuig op en krijgt u vervangend vervoer. In het buitenland (als het land op uw groene kaart staat) kunt u ook nog rekenen op:

  • toesturen van onderdelen
  • reparatie langs de weg
  • extra verblijfskosten

Aanrijding buitenland door eigen schuld

Op uw groene kaart staat vermeld in welke landen de OHRA Autoverzekering dekking biedt bij een aanrijding. De schade aan uw auto, personen of zaken die u in het buitenland heeft aangereden, wordt vergoed door de module wettelijke aansprakelijkheid. Deze module is verplicht voor iedereen die een auto heeft. De schade aan uw eigen auto wordt vergoed door de module aanrijding.

U wordt zelf aangereden in het buitenland

De schade aan uw auto doordat u bent aangereden in het buitenland wordt vergoed door de module aanrijding. Als u een rechtsbijstandverzekering met de module verkeersrechtsbijstand bij OHRA heeft, dan handelt DAS uw overige schade verder voor u af.

Als u de module aanrijding niet heeft meeverzekerd of niet over een rechtsbijstandverzekering met de module verkeersrechtsbijstand beschikt, dan moet u zelf de schade aan uw auto of overige schade verhalen. Tips om dit te doen:

  • Verzamel alle gegevens zoals naam, adresgegevens, kenteken, foto’s, getuigenverklaringen en het verzekeringsbewijs van de tegenpartij.
  • Vul samen het Europees Schadeformulier in en onderteken dit.
  • Regel een schade-expert als u verwacht dat de schade hoger is dan € 500.

Autopech

Wanneer er sprake is van autopech in het buitenland door een mechanische of elektrische storing, dan heeft u de module aanrijding nodig om in aanmerking te komen voor pechhulp en/of een kostenvergoeding. Denk bijvoorbeeld aan een oververhitte motor of defecte remmen. Is uw auto all risk verzekerd, dan is hulp bij pech automatisch meeverzekerd.