Wanneer is uw auto total loss?

Uw auto is total loss als het reparatiebedrag hoger is dan het verschil tussen de bedragen dat uw auto waard is voor en na de schade.

Wat vergoedt uw OHRA Autoverzekering bij total loss?

Is uw auto total loss door een aanrijding? Dan bent u alleen verzekerd als u een All Risk autoverzekering heeft afgesloten.

Heeft u de basisdekking uitgebreid met de extra dekking Aanvullend Pakket? Dan geldt ook de aanschafwaarde- of nieuwwaarderegeling.

Heeft u niet gekozen voor de extra dekking Aanvullend Pakket? Maak dan gebruik van de aantrekkelijke dagwaarderegeling: ANWB-koerslijst + 10 procent. Natuurlijk moet de oorzaak van de schade wel verzekerd zijn.

Lees alles over onze dagwaarde-, aanschafwaarde- en nieuwwaarderegeling.

Wat verandert er voor uw autoverzekering?

Is uw auto total loss verklaard? Dan wordt de autoverzekering niet beëindigd maar opgeschort. Dat betekent dat uw auto niet meer verzekerd is. U betaalt dan ook geen premie meer. De opgebouwde schadevrije jaren houdt u. Na het kopen van een andere auto kunt u de verzekering weer laten ingaan. Heeft u na een jaar geen andere auto op de verzekering opgegeven? Dan stopt uw autoverzekering automatisch.

Schade melden

Bij OHRA meldt u op verschillende manieren snel en gemakkelijk uw autoschade. Zoals online met de OHRA App.

Meer informatie

Wilt u meer informatie over verschillende soorten schades? Bijvoorbeeld schade door een onbekende dader, schade aan uw auto na uitlenen of schade door vandalisme? Dat kan. Of de schade verzekerd is, kunt u eenvoudig nakijken in uw digitale polismap Mijn OHRA.