Wanneer is je auto total loss?

Het klinkt ingewikkelder dan het is: je auto is total loss als het reparatiebedrag hoger is dan het verschil tussen de bedragen dat je auto waard is voor en na de schade. Je meldt het in ieder geval makkelijk en snel via onze app. Of online, natuurlijk.

Hoe ben je verzekerd bij total loss?

Is er door de storm een boom op je auto beland? In zo’n geval is er meestal sprake van total loss. Heb je alleen een WA dekking, dan heb je pech en krijg je niets vergoed. Heb je een WA plus of All Risk dekking, dan is schade door storm wel verzekerd. Je hebt dan recht op onze aantrekkelijke dagwaarderegeling. Je krijgt dan de dagwaarde van je auto, of als dat hoger is, de vervangingswaarde bij total loss in de ANWB-koerslijst + 10%. 

Heb je de basisdekking uitgebreid met de extra dekking Aanvullend Pakket? Afhankelijk van hoe oud je auto is, geldt dan ook de aanschafwaarde- of nieuwwaarderegeling. 

Als je meer wilt weten: bekijk onze dagwaarde-, aanschafwaarde- en nieuwwaarderegeling.

Wat er verandert voor je verzekering

Als je auto total loss verklaard is, wordt de verzekering niet beëindigd maar opgeschort. Dat betekent dat je auto niet meer verzekerd is. Je betaalt dan ook geen premie meer en je behoudt gewoon je opgebouwde schadevrije jaren. Nadat je een andere auto hebt gekocht, kun je de verzekering weer laten ingaan. Maar heb je na een jaar nog geen andere auto gekocht, dan stopt de verzekering vanzelf.

Meer over autoschade

Er valt veel te vertellen over autoschades. Lees meer over stormschade of als je autoschade hebt door een onbekende. Of je voor al deze schades verzekerd bent staat op je polisblad in Mijn OHRA.