Hulp bij autoschade

Kunt u in Nederland door autoschade niet meer verder rijden? Dan staat de OHRA Hulpdienst direct voor u klaar. Maar ook bij autoschade in het buitenland kunt u rekenen op de hulp van onze dienst.

Hulp bij autoschade in Nederland

Bij autoschade in Nederland kunt u rekenen op: 

 • Haal- en brengservice
  Wij halen u op de plaats van het ongeval op en brengen u naar uw bestemming in Nederland. De ingeschakelde hulporganisatie bepaalt de manier van vervoer. 
 • Gratis leenauto totdat uw auto is gerepareerd
  Deze garantie geldt voor onze WA plus en All Risk autoverzekering. De schade moet natuurlijk wel verzekerd zijn.

Bij de WA plus en de All Risk autoverzekering geldt dat u de schade moet laten repareren bij een schadehersteller waar OHRA mee samenwerkt. Anders heeft dit gevolgen voor uw eigen risico. Bekijk alle verschillen in het dekkingsoverzicht [PDF].

Hulp bij autoschade in het buitenland

Waar kunt u op rekenen als u autoschade heeft in het buitenland?

 • Vervoer naar de dichtstbijzijnde garage
  De OHRA Hulpdienst zorgt ervoor dat uw auto naar de dichtstbijzijnde garage wordt gebracht waar de schade kan worden beoordeeld en/of hersteld. De OHRA Hulpdienst vergoedt de noodzakelijke sleep- en bergingskosten. 
 • Noodreparatiekosten langs de weg
  De OHRA Hulpdienst vergoedt de noodzakelijke kosten van arbeidsloon om een (nood)reparatie aan uw auto langs de weg uit te voeren. Dus geen reparatie bij een garage. De OHRA Hulpdienst vergoedt maximaal € 250,- per gebeurtenis. 
 • Toesturen van onderdelen
  De OHRA Hulpdienst zorgt ervoor dat onderdelen worden toegestuurd om uw auto weer rijklaar te maken. De OHRA Hulpdienst doet dat als deze onderdelen niet of niet op korte termijn te krijgen zijn op de plaats waar u bent. De kosten van de onderdelen betaalt u zelf, net als douaneheffingen en kosten voor retourvracht. 
 • Vergoeding extra verblijfskosten
  De OHRA Hulpdienst vergoedt de extra verblijfskosten voor maximaal tien dagen tot maximaal € 75,- per persoon per dag. 
 • Vervoer van het voertuig naar Nederland
  Vergoeding van het vervoer van het beschadigde motorrijtuig en/of de aanhanger naar een plek in Nederland die door u wordt bepaald als uw auto niet binnen twee dagen gerepareerd kan worden. 
 • Personenvervoer naar Nederland
  Vervoer van de bestuurder en de passagiers met hun bagage terug naar Nederland.
 • Vergoeding vernietingskosten
  Zijn de kosten van het vervoer van uw auto hoger dan de dagwaarde (restwaarde) van uw auto meteen na de gebeurtenis? Dan vergoedt de OHRA Hulpdienst de kosten die nodig zijn om uw auto in te voeren en te vernietigen in het buitenland. De OHRA Hulpdienst vergoedt dan ook de noodzakelijke stallingskosten.

Meer informatie over hulp bij autoschade

Heeft u andere vragen over de autoverzekering of wilt u weten wat u moet doen bij autoschade, neemt u dan gerust contact met ons op via het contactformulier.