Autoschade: wel of niet claimen?

Heeft u autoschade en bent u hiervoor verzekerd? Bekijk wat het claimen van de schade voor gevolgen heeft voor uw premie.

No-claimkorting

OHRA beloont schadevrij rijden. Hoe langer u geen schade claimt, hoe hoger de no-claimkorting op uw premie wordt. Begint u net met rijden? Dan start u bij ons direct al met zestig procent no-claimkorting.

Terugval schadevrije jaren

Het aantal schadevrije jaren heeft direct invloed op de premie van uw autoverzekering. Soms gaat u meer premie betalen nadat uw verzekeraar een schade aan uw auto heeft vergoed. U krijgt dan minder no-claimkorting omdat u minder schadevrije jaren heeft. Heeft u in een verzekeringsjaar één of meer schades gemeld waarvoor OHRA een uitkering heeft moeten doen? Dan wordt voor het nieuwe verzekeringsjaar de premie volgens de no-claimschaal vastgesteld.

Hoe bepaalt u of u claimt?

Als u wilt bepalen of u een schuldschade wel of niet wilt claimen, houd dan rekening met de gevolgen voor uw premiekorting. Het kan zo zijn dat de schade lager is dan de premieverhoging. Wilt u weten wanneer een schade geen gevolgen heeft voor uw no-claim? Bekijk dan de volledige lijst in de polisvoorwaarden.