Autoschade melden: zo meldt u schade of diefstal

Heeft u autoschade of is uw auto gestolen? Onze autoverzekering helpt u snel weer op weg. De handige OHRA App maakt het melden van schade of diefstal eenvoudig. Hoe kunt dit melden?

Hoe kunt u uw schade of diefstal melden?

Heeft u schade aan uw auto, dan kunt u dit heel eenvoudig online melden bij OHRA. Hebben wij uw schadeclaim ontvangen, dan krijgt u binnen 10 werkdagen van ons bericht.

Heeft u schade aan uw autoruit?

U kunt dan gelijk een afspraak maken met een van de geselecteerde bedrijven bij u in de buurt. Vergeet niet uw groene kaart mee te nemen naar de reparateur. U hoeft uw schade dan niet meer bij OHRA te melden. Lees meer over ruitschade.

Autoschade met tegenpartij
  • Vul samen met de tegenpartij het Europees Schadeformulier in. Doe dit als het kan direct op de plaats waar het ongeluk is gebeurd. Maar denk wel aan uw eigen veiligheid.
  • Zorg dat u en de tegenpartij allebei het formulier ondertekenen.
  • Zet uw handtekening alleen als u akkoord gaat met de situatie die is getekend. Dit geldt ook voor de andere gegevens op het formulier.
  • Schakel eventueel de politie in.  

Stuur het formulier op naar:

OHRA Schadeverzekeringen
Postbus 40000
6803 GA Arnhem

Hebben wij uw schadeclaim ontvangen, dan krijgt u binnen 10 werkdagen van ons bericht.

Autoschade zonder tegenpartij

Bij een autoschade zonder tegenpartij hoeft u geen schadeformulier in te vullen. De schadebehandelaar kan u wel vragen om een rekening van de garage in combinatie met een foto van de schade te mailen. Maar nog eenvoudiger is het om uw schade online te melden of met de OHRA App.

Europees schadeformulier aanvragen

Het Europees Schadeformulier kunt u aanvragen via het online contactformulier. U ontvangt het schadeformulier dan per post thuis. Het is handig een schadeformulier in uw auto te bewaren.

Komt u er online niet uit? Dan kunt u natuurlijk ook bellen met een van onze medewerkers via (026) 400 48 48. Wij zijn op werkdagen bereikbaar van 8.00 tot 21.00 uur en op zaterdag van 9.00 tot 15.00 uur. Zorg dat u uw OHRA-relatienummer bij de hand heeft.

Kunt u niet meer rijden met uw auto? Of gebeurt het ongeval na kantooruren of in het weekend? Bel dan de OHRA Hulpdienst: +31 (0)26 400 23 10. Deze is dag en nacht bereikbaar, ook vanuit het buitenland.

Autoruitschade

Heeft u schade aan uw autoruit? Bel dan met OHRA Glasschade via (026) 400 48 98. OHRA regelt het direct als u voor de schade bent verzekerd. U hoeft uw schade dan niet meer bij OHRA te melden. Lees meer over ruitschade.

Pechhulp Nederland

Krijgt u pech en bent u verzekerd voor Pechhulp Nederland? U weet zeker dat u snel en goed geholpen wordt. U kunt 24 uur per dag, 7 dagen per week bellen met de OHRA Hulpdienst: (0)26 400 23 10.

Uw no-claimkorting

Als de schade invloed heeft op uw no-claimkorting, dan krijgt u van ons binnen vijf werkdagen bericht.

Welke autoschade wordt vergoed?

Wilt u weten wat er wordt vergoed bij schade aan uw eigen auto of als u schade heeft veroorzaakt? Bekijk dan onze autoschadewijzer.