Autopech in het buitenland

Met de All Risk autoverzekering bent u verzekerd voor autopech in het buitenland.

Hoe helpt OHRA bij autopech in het buitenland?

Strandt u in het buitenland door een oververhitte motor, een lekke band, defecte remmen, elektrische storingen of andere motorproblemen? Met de All Risk autoverzekering krijgt u hulpverlening of vergoeden wij uw kosten.

Gaat u met de auto op vakantie naar het buitenland en heeft u geen All Risk verzekering? Dan kunt u zich verzekeren tegen autopech in het buitenland met uw OHRA Reisverzekering met de extra dekking Hulpverlening Auto en Motor.

Wat te doen bij autopech in het buitenland?

  • Maak de kans op ongelukken kleiner door altijd op een veilige plek te staan, zover mogelijk van de weg af.
  • Vergeet de alarmlichten en veiligheidsvesten niet. Denk aan de gevarendriehoek: op de snelweg hoort die op honderd meter afstand van de auto te staan, binnen de bebouwde kom is dertig meter al genoeg.
  • Zorg voor vertrek dat u de juiste veiligheidsartikelen mee heeft (zoals een verbanddoos, gevarendriehoek, veiligheidshesje, reservelampjes en brandblusser). De regels hiervoor zijn in ieder land anders. Zoek dit goed uit voordat u vertrekt.
  • Soms zijn de problemen snel ter plaatse op te lossen. Maar heeft u in het buitenland hulp vanuit Nederland nodig? Bel dan altijd eerst de OHRA Hulpdienst: +31264002310. Zij zijn altijd bereikbaar.